×

2400 madenci Tazminatını aldı

2400 madenci Tazminatını aldı

Soma Kömür İşletmelerinde çalışırken işten çıkarılan 2400 kişinin haklarının ödendiğini dile getiren Maden İş Sendikası Ege 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Çakır, itirazda bulunan 2300 kişinin dilekçelerinin önümüzdeki hafta gelmeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Soma Kömür İşletmelerinden alacakları olan maden işçilerinin tazminatları TKİ tarafından ödendi. 2300 maden işçisinin de itirazda bulunduğunu ifade eden Ege Bölgesi 1 Nolu Şubesi Başkanı Mehmet Ali Çakır açıklamasında, ‘Öncelikle 13 Mayıs 2014 Maden faciasında şehit olan 301 arkadaşımıza Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, Allah geride kalan ailelerine sabırlar versin.
Biz Türkiye Maden İş Sendikası olarak başta Genel Başkanımız Sayın Nurettin Akçul ve Yönetim Kurulu 13 Mayıs’taki maden faciasından sonra çıkış alan 2831 arkadaşımızın Tazminatı ve halen Soma Kömür İşletmesinde çalışan 3.000 arkadaşımızın işinin devamını sağlamak olmuştur.
Bu süreçte yaptığımız görüşmeler sonucu Eynez Tazminatlarının T.K.İ.tarafından ödenebileceği fakat diğer ocaklarda çalışan (Geventepe-Ata Bacası-Işıklar) arkadaşların Tazminatlarını alabilmeleri için T.M.M.Meclisinden Yasal düzenleme yapılması gerekiyordu. Genel Başkanımız Sn.Nurettin Akçul ve Yönetim Kurulu Enerji Bakanlığımız ve Bölge Milletvekilleriyle yaptığı görüşmeler sonucu T.B.M.M’ de düzenleme 28 Temmuz 2020 tarihinde yapıldı.Bu tarihten itibaren alacaklı olan arkadaşlar 2 ay içerisinde T.K.İşletmelerine dilekçe ile müracaat ettiler. Hesaplamalar yapıldı. Dün saat 16.30 itibariyle ödemeler yapılmaya başlandı. 2.300 itiraz eden arkadaşlarımızın dilekçeleri önümüzdeki hafta gelmeye başlayacak.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak bu süreçte sadece tazminatlar değil Soma Kömür İşletmelerinde çalışan 2.400 arkadaşımız 20 Şubat 2019 tarihinde hiç ara vermeden hiçbir hak kaybı olmadan Yeni Anadolu Madenciliğe devri sağlandı. Devir tarihinden bugüne kadar 400 arkadaşımız yeni firmadan emekli olup tüm alacakları firma tarafından ödenmiştir.
Sadece emekli olanlar değil çalışan arkadaşlarımızın Soma Kömür İşletmesinde alacakları tüm ücretler yeni yapılan Toplu Sözleşmeyle ödenmesi sağlanmıştır. Bildiğiniz gibi yapılan Toplu Sözleşme bölgenin en iyi Toplu Sözleşmelerinden birisidir.
Türkiye’nin en büyük ve yetkili Sendikası Türkiye Maden İşçileri Sendikası’dır.
Soma’da 12.000 üyesiyle tek yetkili Sendikası’dır.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Madencisiyle Soma halkıyla bütünleşmiştir. Soma’da büyümeye devam ediyor, edecektir.
Biz buradan bu süreçte emeği geçen;
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e, Tüm Bakan Yardımcılarımıza, Manisamızın tüm Milletvekillerine, Meclis’te emeği geçen tüm Vekillerimize, Sayın Genel Başkanımız Nuretin Akçul ve Yönetim Kuruluna, Somamızın değerli tüm Siyasi Parti Yöneticilerine, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 1-Nolu Şubesi olarak Teşekkür ediyoruz.
Tazminatını alan işçilerden Levent Akyol ve Yasin Taban, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tazminatlarımız hesaplarımıza yattı. Hakkımız ve emeğimiz olan yıpranmalarımızı aldığımız için çok mutluyuz’dediler.

Yorum gönder