“Zaman, Değişim Zamanı”
Hayati Uzun, Soma Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Uzun açıklamasında “Kooperatifimizi ve kooperatifimiz imkanlarını sahiplenmek yerine onu asıl sahiplerinin hizmetine sunabilmek için bu yarışa çıktım” dedi.
Soma Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hayati Uzun, 2023 yılında yapılacak Soma Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Basın mensupları ile bir araya gelen Uzun, “Zaman artık Değişim Zamanıdır” dedi.
Hayati Uzun kimdir?
Kendini tanıtan Hayati Uzun “Ben, 1979 Soma doğumlu, 1990 yılında başlayan çıraklık ve kalfalık döneminin ardından, 2001 yılından bu yana Soma Küçük Sanayi Sitesinde otomotiv sektörüne yönelik faaliyet gösteren esnaf bir kardeşinizim. Evli 3 çocuk babasıyım. Lise mezunuyum. Geçmişte, 2009 – 2014 yılları arasında Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olmamın yanı sıra 2021 Yılından itibaren tekrar seçilmiş olduğum aynı görevime halen devam etmekteyim. Ayrıca, 2021 Yılında yapılan genel kurulunda Soma Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı görevini yürütmekteyim” dedi.
“Başkanlığa adayım”
Mesleğin sorunlarını, esnafların taleplerini yakından bilen biri olduğunu sözlerine ekleyen Uzun açıklamasında “Sizler gibi içinde bulunduğum esnaf ve zanaatkarlık mesleğinin sorunlarını, zorluklarını, taleplerini, beklentilerini bizzat yaşayan ve bilen bir meslektaşınız olarak, Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin 2023 yılında gerçekleştirilecek olan genel kurulunda, Başkan Adayı olma adına “Zaman, değişim zamanı…” sloganıyla siz değerli meslektaşlarımın teveccühlerine talip olma niyetiyle yola çıkmış bulunmaktayım.” dedi.
“Makamdan güç almak yerine güç katacağız”
Kooperatif imkanlarını asıl sahiplerinin hizmetine sunmak için bu göreve talip olduğunu belirten Uzun, “Seçime kadar olan süreçte sizlerle yapacağımız görüşme, istişare ve değerlendirmeler sonucunda, birlikte oluşturacak olduğumuz yeni yönetimimiz ile birlikte Soma Esnaf ve Zanaatkarlarına daha iyi hizmet sunabilmek, Kooperatifimizi daha etkin hale getirebilmek; birlik, beraberlik ve dayanışma gücümüzü artırabilmek, herkesçe bilinen ve hiçbir meslektaşımızın hak etmediği mevcut sorunları ve sıkıntıları ortadan kaldırmak, her bir ortağımıza adil ve eşit bir şekilde hak ve imkanlar sunabilmek, her şartta ve durumda ortaklarımızın yanında olabilmek; onlara engeller ve zorluklar çıkararak, dertlerine dert katmak yerine onların dertlerine derman olabilmek, ortaklarımızın mevcut sorunlarının çözümü ve işlerinin kolaylaştırılması adına elimizden gelen tüm imkanlarımızla yanlarında olabilmek; psikolojik baskı ve zorluklarla sorunlara sorun katmak yerine, ortaklarımızın kooperatiflerini özümseyecek, benimseyecek ve sahibi olduğunu hissedecek bir anlayış ile yönetebilmek; makamdan güç almak Mesleğin sorunlarını, esnafların taleplerini yakından bilen biri olduğunu sözlerine ekleyen Uzun açıklamasında “psikolojik baskı ve zorluklarla sorunlara sorun katmak yerine, ortaklarımızın kooperatiflerini özümseyecek, benimseyecek ve sahibi olduğunu hissedecek bir anlayış ile yönetebilmek; makamdan güç almak
yerine makama güç katabilmek, Kooperatifimizi ve kooperatifimiz imkanlarını sahiplenmek yerine onu asıl sahiplerinin hizmetine sunabilmek; her daim bir yandan meslek büyüklerimizin nasihat ve tavsiyelerini dikkate alıp, öte yandan genç kardeşlerimizin yenilikçi yaklaşımlarına kulak vererek daha çoğulcu, daha demokratik ve daha katılımcı bir anlayışla siz değerli meslektaşlarıma hizmet sunabilmek adına bu hizmet yarışına çıkmış bulunmaktayım” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum gönder