TARİHİNDEN GELEN LEZZET SOMA HELVASI
Sade, Cevizli, Kakaolu, Antep fıstıklı ve kırmızı helva gibi birçok çeşidi bulunan Soma Helvasına coğrafi işaret almak için Soma Kaymakamlığı üzerinden Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurulmuş olup askı süresini tamamlamayı beklemektedir.
Soma Helvasının yapılışını yerinde gözlemlemek için Soma’ya gelen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Soma’da geleneksel üretim yapan Helva işletmesini ziyaret ederek yerli susamın Soma Helvası haline gelme aşamalarını yerinde inceledi.
Coğrafi işaretin önemine dikkat çeken İl Müdürü Metin Öztürk “Günümüzde, beslenme konusunda tüketicilerin farkındalığının artmasına paralel olarak, tüketiciler gıda satın alımlarında etiket bilgisini önemsemeye, doğal, sağlıklı ve mevsimsel gıdayı talep etmeye ve gıdanın menşeini araştırma yoluna gitmeye başlamıştır. Gıda ürünlerinin etiketinde coğrafi işaret amblemi olması tüketici nezdinde kalite ve güveni temsil ettiği için yüksek fiyatla da satılabilmektedir.
Böylelikle tüketiciler kaliteli ve güvenilir ürün tüketirken, üreticiler de önemli gelir artışı sağlayarak ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktadırlar.
Coğrafi işaret alabilme potansiyeli yüksek olan ürünlerimizin tescillenmesi, kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından da son derece önemlidir” dedi.
Ziyarette İl Müdürü Öztürk’e Soma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayati Aslan ve teknik personeller eşlik etti.




Yorum gönder