‘Madenciler İşsiz Kalmasın’
Maden-İş Sendikası Soma Şube Başkanı Ali Uzun, “Yerli kömür dururken birileri daha fazla para kazanacak diye on binlerce madencinin çalıştığı maden ocaklarını kapatmak mı istiyorsunuz. İthal kömüre kota getirilsin. Ülkemiz dış ticaret açığı vermesin. Madenciler işsiz kalmasın” dedi.
Maden-İş Sendikası Soma Şube Başkanı Ali Uzun, bildiğiniz gibi önümüzdeki Günlerde 13 Mayıs Maden Şehitlerimizin 10. Sene-i devriyesi bu nedenle Maden Şehitlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına Başsağlığı diliyorum.
Belki de dünyada bir daha yaşanmayacak olan Maden Kazası Maden Şehrimiz olan Soma’da yaşandı. Bu kazayla birlikte madencilerin zorlu çalışma koşulları ilk defa hatırlandı ve o yıllarda “yeraltı Maden İşçisinin yetersiz ücretleri iki asgari ücretten az olamaz” dendi ve kanunlaştı. Yeraltı Linyit İşletmelerine de yüklenen bu maliyeti azaltmak için teşvik verilmeye başlandı. Ne yazık ki 2024 Yılından itibaren verilen bu teşvikler ödenmedi. Bu da demek oluyor ki, İşletmeler yükü kaldıramadığından işçi çıkartmalara ya da maaşların eksik ödenmesine neden olacaktır. Biz Maden-İş Sendikası olarak tüm Türkiye’deki yeraltı Linyit İşletmelerine ödenen teşviklerin devam etmesini istiyoruz. Bizleri her iki taraf içinde fayda sağlamayacak yollara sevk etmeyin.
Ayrıca Linyit Kömür Rezervi bakımından dünyada sayılı ülkelerden biri olmamıza rağmen maalesef ülkemiz ithal kömür cenneti haline geldi. Yerli kömür dururken birileri daha fazla para kazanacak diye on binlerce madencinin çalıştığı maden ocaklarını kapatmak mı istiyorsunuz. İthal kömüre kota getirilsin. Ülkemiz dış ticaret açığı vermesin. Madenciler işsiz kalmasın.
Cumhur Reisimizin seçimlerden sonra dediği gibi “Halkın Arasına İnin.” Bakanımızı aramızda, yanımızda görmek istiyoruz. Dertlerimizi bizlerden çalışanlardan dinlesin istiyoruz” dedi.
Yorum gönder