HEM’de Hijyen eğitimi
Fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele Hijyen Eğitimleri Soma Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gere ğince, Tebliğ kapsamındaki ürünlerin üretim, satış veya dağıtımında çalışan personele yönelik eğitimler düzenleniyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen eğitimlerde; “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri İle İlgili Gıda Mevzuatı” konuları Bakanlık İl Müdürlüklerince görevlendirilen personel, diğer konular ise işbirliği yapılan kurum/kuruluşların görevlendirdiği eğiticiler tarafından veriliyor.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Müdür lüğü Gıda Mühendislerince Soma’da ekmek üretimi yapan firmalarda çalışan personele yönelik açılan ekmek hijyen eğitimi kursu Soma Halk Eğitimi Merkezi’nde yapıldı.
Yorum gönder