Gözler Bakan Dönmez’de
Eynez açık ocağın bir kısmının kurban Bayramı Arefesinde özel sektöre ihalesiz verilmesi sonrasında özelleştirmeye karşı duran Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi yaklaşık bir aya yakın zamandır işçilerle direnişini sürdürürken önceki gün özelleştirilen bölgede Enerji Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı inceleme yaptı.
Soma Şube Başkanı Şevket Şahin’in Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmesi sonrasında Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı’yı görevlendirerek özelleştirilen bölgede inceleme yapıldı. Kalaycı’ ya Türkiye Kömür İşletmeleri(TKİ) Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan ve daire başkanları ile Ege Linyitleri İşletmesi(ELİ) Müdürü İsmail Ceran da eşlik etti. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Şevket Şahin, Bakan Yardımcısı Kalaycı’nın sahada yaptığı incelemeler sonrasında gelinen son noktayı kamuoyuyla paylaştı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Şevket Şahin tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “08.06.2022 Kurban Bayramı Arefesinde T.K.İ tarafından Eynez Açık Ocak Maden Sahasının bir kısmının ihalesiz olarak Odaş Madencilik’e devrinin geri çekilmesi için başlattığımız haklı mücadelemizde gelinen noktayı sizlerle paylaşmak isteriz.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez ile görüşüp, sahamızın durumu ve önemi ile ilgili yapmış olduğumuz sunumun sonrasında 01.08.2022 tarihinde Bakan Yardımcısı Sayın Şeref Kalaycı Bey’e de devri yapılan sahanın neden E.L.İ yani bizler tarafından çalıştırılması gerektiği yerinde anlatılmıştır. Müteakiben Sendikamız Genel Merkez Yönetimi, Şube Yönetimi ve çalışan arkadaşlarımızın katılımı ile bir toplantı yapılmıştır. Bu toplantıda Eynez Açık Ocak Maden Sahasının E.L.İ, T.K.İ, Soma ve Türkiye için ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlatılmıştır.
SON SÖZ BAKAN FATİH DÖNMEZ’DE
Gelinen süreç itibari ile son kararı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih DÖNMEZ Bey verecektir.Sayın Bakanın konuya hassasiyetle yaklaşmasını ve yıllardır üzerini açtığımız kömürün bizler tarafından çıkarılmaya devam edeceğini bildirmesini temenni etmekteyiz.Aksi bir karar çıkması durumunda geri adım atmayacağımızın ve mücadelemize sonuna kadar sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz.”
Yorum gönder