×

Zeher Ali Anıtı’nınTüfeği kırıldı

Zeher Ali Anıtı’nınTüfeği kırıldı

Soma’nın işgal edildiği esnada düşmanın yurda girmesini kabulleneme yen ve düşmana ilk kurşunu sıkan Zeher Ali’nin şehit edildiği yere dikilen Anıt heykelin silahı kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kırıldı.
Soma’nın kurtuluş yıldönümünün üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen yapılan bu saygısızlığa dikkat çeken çevre esnaflar, yetkililerin bir an evvel Zeher Ali Anıtını eski haline getirmesini istedi.
Zeher Ali Anıtı Soma’nın kurtuluşunun 88. yıl dönümünde ADD eski İlçe Başkanı Merhum Dr. Mustafa Topçu, Emekli Edebiyat Öğretmeni Ahmet Orhan’ın girişimleri ile Demirciler Arası mevkiinde bulunan parka Soma Belediyesi tarafından heykeltıraş Ogan Oganer’e yaptırılmış ve 13 Eylül 2010 yılında açılışı yapılmıştı.

Yorum gönder