Erkan Akçay: “Soma Termik Santrali Konusunu Yakından Takip Edeceğiz”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Soma İlçe Teşkilatını ziyaret ederek İlçe Başkanı Ahmet Erol ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette Soma Termik Santrali’nin geleceği, santralin işletilmesine ilişkin son gelişmeler ve çalışanların yaşadığı belirsizlikler ele alındı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Soma’nın madencilik ve enerji alanındaki önemine dikkat çekerek, termik santralde yaşanan sorunların çözümü için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Soma’nın yalnızca Manisa’yı değil, tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir konuma sahip olduğunu belirten Akçay, “Soma’nın sosyoekonomik yapısını ve potansiyelini madencilik ve termik santral oluşturuyor. Bu termik santralde yaşanan sorunların çözümü için büyük bir gayret içerisinde olduk. Bu gayretlerin en sonuncusunda 27 Şubat’ta Enerji Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar ile görüştük. Raporumuzu verdik, gerekli bilgileri aldık. Teşkilatımızı ve arkadaşlarımızı bilgilendir dik, kamuoyuyla da paylaştık.” dedi.
Termik santralin geleceğine ilişkin son gelişmeleri değerlendiren Akçay, santralin Konya Şeker/Torku A.Ş.’den Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) uhdesine alınarak Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilmesine yönelik sürecin çözüm aşamasına geldiğini ifade etti.
Akçay, “En son itibariyle yine görüşmelerimize de devam ettik, takip ettik. Termik santrali Konya Şeker / Torku A.Ş.’den Türkiye Kömür İşletmeleri’nin uhdesine almak suretiyle Elektrik Üretim A.Ş. dediğimiz birlikte işletilmesi, TKİ’nin uhdesinde ve EÜAŞ’ın işletiminde bu sorunun da en kısa süre içerisinde çözülecek olması da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu konuda gayret gösteren başta Enerji Bakanımız, bakan yardımcıları, ilgili TKİ ve EÜAŞ kurumlarına teşekkür ediyoruz. Konuyu da yakinen takip edeceğiz. Tabii burada çalışanlarımızın hakkının, hukukunun, beklentilerinin karşılanması, korunması noktasında da gayretleri mizi ve takiplerimizi devam ettireceğiz.”
İlçe Başkanı Ahmet Erol’un konuşmasının başında ifade ettiği gibi geçtiğimiz haftalarda madende meydana gelen çökme neticesinde hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet dileyen Akçay, ailelerine, Soma’ya ve memlekete başsağlığı dileklerini iletti.
2013’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra çok daha dikkatli, özenli bir şekilde çalışmaların yapıldığını vurgulayan Akçay, “Biliyorsunuz bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuştu. O komisyonda da Manisa Milletvekili olarak ben de yer almıştım. Yaklaşık 6 ay süren uzun bir çalışma yapıldı, iki ciltlik bin sayfadan fazla kapsamlı bir rapor da ortaya çıktı. O raporun sonuç öneri bölümüne baktığımızda önerilerin ve tavsiyelerin pek çoğunun da yerine getirildiğini görüyoruz.” açıklamasında bulundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak çıkardıkları kanunlarda büyük bir uzlaşmayla, Milliyetçi Hareket Partisi olarak kendilerinin de öncülük ettiği pek çok düzenlemenin yapıldığını hatırlatan Erkan Akçay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Gerek maden ocaklarının yüksek teknolojiyle çalışması, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin öne çıkarılması bahsinde önemli gelişmeler oldu. Orada çalışan işçilerin ücretleri, hakkı, hukuku, izni konusunda önemli düzenlemeler yaptık. Onun dışında başka maden firmalarında büyük mağduriyetler yaşayan işçilerimizin alacakları hususu da önemli ölçüde gerçekleşti.
Bunlar önemli kazanımlardır. Bundan sonra da yine bütün dikkatimizi Soma’yla birlikte yürütmeye devam edeceğiz” dedi.
(Arife YILMAZ)



Yorum gönder