×

Soma MYO’da “Bilişim Sistemleri ile Dolandırıcılık” Farkındalık Eğitimi

Soma MYO’da “Bilişim Sistemleri ile Dolandırıcılık” Farkındalık Eğitimi

Soma Meslek Yüksekokulu’nda, “Bilişim Sistemleri ile Dolandırıcılık” kapsamında IBAN kullanımı konusunda farkındalık eğitimi düzenlendi.

Soma Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Kaya, Jandarma Teğmen Tuğba Tuğ Yeşilkaya ve Polis Memuru Yahya Kurak tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, son dönemde artış gösteren siber dolandırıcılık yöntemleri ve bu suçlardan korunma yolları ele alındı.
Programda özellikle sahte IBAN kullandırma ve hesap kiralama yöntemleri ile e-posta, SMS ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Kişisel ve finansal bilgilerin korunmasının önemi vurgulanırken, bilinçsiz hesap paylaşımının doğurabileceği ciddi sonuçlara dikkat çekildi.
IBAN kullandıran ve hesap bilgilerini paylaşan kişilerin karşılaşabileceği adli süreçler ile ortaya çıkabilecek mağduriyetler, örnek vakalar üzerinden öğrencilere aktarıldı.
Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.
Arife YILMAZ)

Yorum gönder