Manisa Barosunun 100. yılı Soma’da kutlandı
Manisa Barosunun 100. yılı Soma Millet Bahçesinde düzenlenen tören ile kutlandı. Manisa Barosuna
bağlı Soma Temsilciliği avukatları Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Soma Adliyesi’nde
düzenlenen kokteyle katıldı.
Manisa Barosu’nun 100. yılı Soma Adliyesi’nde kutlandı. Soma Adliyesi binasında yapılan kokteylin ardından Manisa Barosuna bağlı Soma Temsilciliği avukatları Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
Manisa Barosu Soma Temsilcisi Av. Ömer Faruk Yılmaz tarafından yapılan açıklamada “Manisa Barosu bundan tam 100 yıl önce, 1 Mayıs 1925 tarihinde kuruldu. Tam 100 yıldır her türlü zorluk ve engelleme çabalarına rağmen, mesleğimizi, Atamızın ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetimizin değerlerini durmadan korkmadan ve yılmadan savunmayı sürdürürdük. Hukuka ve hukukun üstünlüğüne olan özlem ve ihtiyacın arttığı bugünlerde çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri ile Cumhuriyet kazanımları ışığında Manisa Barosu avukatları olarak adaletin tecellisi için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
Mesleğin korunmasında güçlü baronun ne denli önem arz ettiği hepimizin malumudur. Çünkü dünya üzerindeki hiçbir meslek, örgütlü bir mücadele olmadan varlık kazanamamış ya da varlığını devam ettirememiştir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, mesleğimizi yaparken tek başımıza vereceğimiz bir mücadele, bir baro çatısı altında vereceğimiz örgütlü mücadele kadar güçlü ve etkili olmayacaktır. Bu sebeple yurttaşın haklarını, yargının bağımsızlığını, hukuk devletinin temel ilkelerini savunabileceğimiz güce kavuşabilmek için öncelikle Barolarımızı güçlendirmeliyiz.
Baro; savunmanın örgütlü sesi, avukatlık mesleğinin hak ve onurunun korunduğu ve yaşatıldığı o köklü ve büyük örgüttür.
Mensubu olmaktan gurur duyduğunuz 100 yıllık Baromuzun şemsiyesi altında, yalnızca yurttaşlarımızın haklarını değil, mesleğimizin onurunu, yargının bağımsızlığını, hukuk devletinin temel ilkelerini de savunmaya kararlı olduğunuzun altını bir kez daha çiziyoruz.
Avukatlık mesleğinin icrasını zorlaştıran hukuki, ekonomik ve sosyal engellerin yanında Avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle yargısal ve idari baskılara maruz bırakılmasını, kamu gücünü elinde bulunduran merciler tarafından meslek örgütlerinin işlevsiz hâle getirilmeye çalışılmasını, Baroların kanundan kaynaklı görevlerini yerine getirmelerine ilişkin işlemlerinin dahi hukuki ve cezai yaptırımlara konu edilmesini asla kabul etmiyoruz.
Manisa Barosu olarak, tam 100 yıldır devam ettirdiğimiz hak hukuk ve adalet mücadelemiz, kararlılıkla, yılmadan ve yorulmadan daha nice 100’lerce yıl devam edecektir. Manisa Barosu olarak kurtuluşumuzun 100. Yılının gururunu, mutluluğunu, sevincini ve coşkusunu tüm meslektaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.” denildi.
Program Atatürk Anıtı önünde toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
Yorum gönder