Maaşını alamayan işçiler İş yavaşlatma eylemi yaptı
Soma’da faaliyet gösteren Yeni Anadolu Madencilik işçileri, maaşlarının yatırılmaması üzerine vardiya 1’den itibaren iş yavaşlatma eylemine başladı. Eylemler, ödemeler yapılıncaya kadar sürecek.
Yeni Anadolu Madencilik’te çalışan işçiler, maaşlarının zamanında ödenmemesi nedeniyle üretimde iş yavaşlatma eylemi başlattı. Normal şartlarda her ayın 20’sinde yatırılması gereken maaşların bu ay ödenmemesi üzerine işçiler vardiya 1’den itibaren eyleme geçti. Aynı durumun şirketin Amasya’daki işletmesinde de yaşandığı öğrenildi.
Maden-İş Sendikası Ege 1 No’lu Şube Başkanı Rıza Sal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İşçilerimiz aylardır alın terinin karşılığını gününde almak istiyor. Ancak bu ay maaşların yatırılmaması büyük bir mağduriyete yol açtı. İşçi kardeşlerimiz vardiya 1’den itibaren iş yavaşlatma eylemine başlamış bulunuyor. Bu eylem, maaşlar yatırılıncaya kadar devam edecektir. Tek talebimiz emeğimizin karşılığının zamanında ödenmesidir” dedi.
İşçiler, yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesini isterken, her ay aynı sorunu yaşamak istemediklerini vurguladı.
(Arife YILMAZ)
Yorum gönder