Ali Uzunoğlu İstanbul’da
Ali Uzunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İstanbul’a tarih yolculuğu gerçekleştirildi.
Soma Ali Uzunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerine tarih ve kültürle iç içe unutulmaz bir İstanbul gezisi düzenledi. Okul idaresi tarafından organize edilen bu özel etkinlikte öğrenciler, medeniyetler şehri İstanbul’un köklü geçmişine tanıklık etti.
Gezi kapsamında Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Miniatürk, Galata Kulesi, Yıldız Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii gibi tarihî ve kültürel öneme sahip yapılar ziyaret edildi. Ayrıca Boğaz’da düzenlenen tekne turu ile öğrenciler, İstanbul’un eşsiz manzarasını denizden görme fırsatı yakaladı.
Gezi boyunca öğrenciler hem Osmanlı hem de Bizans dönemlerine ait önemli bilgiler edindi. Tarihle birebir temas kurma imkânı bulan gençler, derslerde öğrendiklerini yerinde görerek daha kalıcı bir öğrenme deneyimi yaşadı.
Okul Müdürü Şenay Gün Bahar, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımız öğrencilerimize derslerde öğrendiklerini yerinde görme fırsatı sunmak ve onları tarihle iç içe bir deneyimle buluşturmaktı. İstanbul, geçmişten günümüze medeniyetlerin beşiği olmuş bir şehir. Öğrencilerimizin bu atmosferi yerinde soluması onlar için çok kıymetliydi. Katılımın yüksek olması ve öğrencilerimizin ilgisi bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.
Geziye katılan öğrenciler ise, İstanbul’un tarihî dokusunu yakından görmenin kendileri için hem öğretici hem de son derece keyifli olduğunu belirtti. Etkinlik, öğrencilerde tarih bilincinin pekişmesine ve kültürel farkındalıklarının artmasına katkı sağladı.
Yorum gönder