Dönercilere denetim
Soma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, Döner satışı yapan işletmelere denetim yaparak,
hazırlama pişirme, muhafaza ve saklama koşullarını inceledi.
Halk sağlığının korunması için denetimlerin sık sık yapılacağını belirten Soma İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlçe Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince döner satışı yapan toplu tüketim işletmelerinde kontrol ve denetimler gerçekleştirilmiştir.
Yapılan denetimlerde döner ürünlerinin muhafaza ve saklama koşulları, döner hazırlama ve pişirme alanlarının hijyen koşullarına uygunluğu, döner üretiminde kullanılan hammaddelerin kontrolü, dönerin raf ömrünün pişirme işlemi başladığı andan itibaren en fazla 12 saat olması gerektiği hususları kontrol edilmiştir.
Denetimlerde dönerlerin mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla numuneler alınmış ve analizi yapılmak üzere laboratuvara gönderilmiş tir. Halk sağlığının korunması ve gıda güvenilirliği için denetim lerimiz aralıksız devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.
Yorum gönder