Cem Doğan Üçüncü Kez Başkan Seçildi
Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) olağan seçimleri, oda hizmet binasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Seçimlere mavi listeyle tek aday olarak giren mevcut Başkan Cem Doğan, üst üste üçüncü kez başkan seçilerek odanın tarihinde üç dönem başkanlık yapan ilk isim oldu.
Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nın olağan seçimleri, oda hizmet binasında gerçekleştirildi. Soma ve Kırkağaç’taki oda üyelerinin sabah saatlerinden itibaren yoğun katılım gösterdiği seçimlerde, 7 meslek grubunda oy kullanıldı. Mavi listeyle seçimlere tek liste halinde katılan mevcut Başkan Cem Doğan, üyelerin desteğiyle yeniden başkanlığa seçildi.
Öte yandan, oda hizmet binasında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden iş insanı Salih Günal için anma köşesi hazırlandı.
Oy kullanma işlemi sırasında açıklamada bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cem Doğan, “Odamız olarak projelerimizden bahsetmiştik. Benim 3. dönemim olacak. Odamızda şuana kadar 3 dönem başkanlık yapan bulunmuyor. Bu ayrı bir mutluluk” dedi.
Yeni projeler için deneyim kazandıklarını belirten Başkan Doğan, “Bu bir deneyimdir ve deneyimimiz büyük projeleri hayata geçirmeye müsait. Bu projeleri ilk dönem açıklasaydık, belki biz bile inanmazdık.Ama şuan o deneyimde olduğumuzu düşünüyorum. En önemli projemiz yeni hizmet binası olacak. Burası bizlere artık yetmiyor. Kırkağaç dahil 2 bin üyemiz bulunuyor. Trafik sorunu Soma’da hat safhada, belki bu konuda da trafiği rahatlatırız. Belediye Başkanımız ile birlikte belirli aşamaya getirdik. Önümüzdeki günlerde bunu tamamlayıp yeni hizmet binamıza başlamayı düşünüyoruz.
Meslek Lisesi projemiz var, ara eleman sıkıntısı yaşayan meslekler için projemiz son onay aşamasında. Onaydan geçtiği zaman istihdamı sektörlere göre yönlendirme açısından.
Depremden dolayı ihalesi ertelenen anaokulu projemiz bulunuyor. Eski Linyit Lisesinin yanında, bunu da canlandırmaya çalışacağız.
Bunlar bizim odamızın hem üyelerin hemde bizim adımıza Soma’da yapılması gerektiğini düşündüğümüz projeler.Biz sadece ekonominin ticaretin içinde değiliz, Sosyo ekonominin içinde çalışıyoruz. Sosyal hayatın içindeyiz. Binlerce aileye ve öğrenciye ulaşmış bir kurumuz.” Termik Santralden kaynaklanan kriz döneminde kurulan komisyonun bu süreçte de faal olarak aktif rol oynayacağını belirten Başkan Doğan, “Soma’nın bir krizi var. Sona eren Termik Santral icra süreci vardı. Bize gelen bilgilendirmede TKİ’de kalan bir ihale söz konusu. Şuanda hepimiz pozitifiz, Bundan sonraki durumda resmi onaylar bittikten sonra TKİ’nin nasıl bir program içine gireceği. Önemli olan bu santralin satılmış olması değil, aldıktan sonra buradaki maden ocaklarından bu kömürün alımının devam etmesidir. Bu işletme alınır ama kömür başka bir yerden alınırsa, bu santralin el değiştirmesinin hiçbir önemi yok, önemli olan burada binlerce çalışanı olan maden firmalarından bu kömürlerin alımının devam etmesi, bizim amacımız bu. Kurduğumuz Komisyonu bu süreçte de harekete geçirip Ankara ziyaretleri yapacağız. Soma’nın eski güzel günlerine dönmesi için de var gücümüzle çalışacağız. Buna yeterli donanımımız, altyapımız ve deneyimimiz olduğunu düşünüyorum.” dedi.Oy kullanmaya yoğun katılım gerçekleştiğini belirten Başkan Cem Doğan, “Seçime katılan üyelerimize teşekkür ediyorum.
Burada çok aday varmış gibi yoğun bir seçim günü geçiriyoruz. En az geçen dönem kadar oy kullanılaca ğını göreceksiniz. Bu da büyük memnuniyet ve gurur verici bir durum. Soma iş dünyasına ve Somamıza teşekkür ediyorum” dedi.
(Arife YILMAZ)



Yorum gönder