×

Soma Esnafının Tercihi”Esin Ayan” Oldu

Soma Esnafının Tercihi”Esin Ayan” Oldu

Soma Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda yapılan genel kurulun ardından başkanlık görevine Esin Ayan seçildi. Ahiler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimlerde Beyaz Liste ile Caner Yılmazer, Mavi Liste ile Esin Ayan yarıştı. Kullanılan oyların 867’sini alan Esin Ayan, Soma esnafının yeni başkanı oldu. Caner Yılmazer ise 691 oyda kaldı.

Mavi Liste ile yarışan Esin Ayan konuşmasında ” Bugüne kadar esnafın haklarını nasıl savunduysam bundan sonra da aynı şekilde savunmaya devam edeceğim. Çocukluğumdan itibaren esnafın içinde yetiştim, benim ilk tanıdığım meslek esnaflık oldu. Dijitalleşme ve projeler denildi ama biz bunları yıllardır yapan bir odayız. Yardım projeleri yürüyüyor ve yürütmeye de devam ediyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde odanın kasasına dokunmadan yerine getirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Oy sayımının ardından 867 oyla başkan seçilen Esin Ayan, sonuçların açıklanması sonrası yaptığı duygusal konuşmada, “Herkese teşekkür ediyorum. Ancak en büyük teşekkürü, bu kurumu 40 yıl boyunca bir kuruş zarar ettirmeden yöneten ve beni bu şekilde yetiştiren babama ediyorum. Çok duygulandım” dedi. (Bahar ÖVÜMLÜ)Genel kurul, divan başkanlığı seçimiyle başladı. Görevini devreden Soma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Ayan, yaptığı veda konuşmasında 40 yıllık görev süresince odayı borçsuz bir yapıya kavuşturduklarını vurguladı. Ayan, “Bugün odamızın ne vergi ne sigorta ne de başka bir kuruma borcu var. Üç binası ve kendine yetebilecek imkânları mevcut. Manisa’da dijital ortama geçen ilk oda, ilk web sitesini kuran oda biz olduk. Bu gururla sizlere veda ediyorum” dedi.
Ali Ayan’ın konuşmasının ardından adaylar kısa birer konuşma yaptı.
Beyaz Liste ile yarışan Caner Yılmazer yaptığı konuşmasında” Başkanımız bu odaya kırık sandalyelerden bu duruma getirdi. Manisa’nın en saygın odaları arasına sokmuştur kendisine teşekkür ediyorum. Esnaf ve Sanatkarlar olarak zorlu süreçlerden geçmekteyiz. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin yanı sıra madenler ve santralden kaynaklı daha şiddetli hissedilen ekonomik kriz söz konusu. Tes-İş Sendikasının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında bir kaç kurum hariç kimse elini taşın altına koymadı. Bizler şehrimizin ticaret kapısı ile alakalı her konuda taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya adayız. Madenlerden kaynaklı ekonomik sıkıntılardan dolayı ilçe nüfusumuz 10 bin azalmıştır. Bu ilçemizdeki fırınların 10 bin daha az ekmek üretmesi, pazarcı esnafımızın daha az mal satması demektir. Bizler şehrimizin nüfus yapısını koruyacak ve tekrar arttırımını sağlayacak her türlü faaliyetlerde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya adayız” dedi.
Mavi Liste ile yarışan Esin Ayan konuşmasında ” Yıllardır esnafın yanında oldum. İyi gününde de zor gününde de kapısını çaldım, elimden geldiğince sorunlarına çözüm bulmaya çalıştım. Bu duruş yıllardır süregelşen bir duruştur. Bundan sonra da asla değişmeyecek. Ben bu göreve bugün aday olmadım. Yaklaşık 30 yılım burada geçti. Bu işin mutfağında yetiştim. Bugün buradaydam bu bir miras meselesi değil, emeğin ve tecrübenin sonucudur. Bu görevi ünvan olarak değil, esnaf olarak her kurumun karşısında dimdik durabilme sorumluluğu olarak görüyorum.
(Devamı Sayfa 3’TE)

Yorum gönder