×

2021 YILI BUDAMA SEZONU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

2021 YILI BUDAMA SEZONU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Soma Belediyesi “DAHA YEŞİL BİR ÇEVRE” için çalışmalarına devam ediyor.

Soma Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde bulunan “BİTKİ VARLIĞI” ağaçlar için budama programını hazırlayarak 15/12/2020 tarihi itibari ile budama ehliyetine haiz onbeş kişilik park bahçeler personelinden oluşturulan üç farklı ekiple budama çalışmalarına başladı.
İlçe geneli mahallelerde ağaçların ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılması amacıyla başlatılan budama çalışmaları için Park Bahçeler Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Yüksek Mühendisi nezaretinde her ağaç için bir değerlendirme yapılıyor. Ağacın türü ve aktüel durumu göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyduğu en uygun budama yöntemi seçilerek yapılan çalışmalar Mahalle Muhtarlarının da koordinasyonuyla sürdürülüyor.
İlçemiz sınırlarını etkileyen iklim koşullarında Aralık-mart ayları arasında kalan dönem, kışın yaprağını döken ağaçların toprak üstü kısımlarının uykuya geçtiği ve kök gelişimine yöneldiği bu dönem içinde çalışmaların tamamlanması planlanlanıyor.
Başlatılan budama çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Tulup: “Budama çalışmalarını planlarken ana amacımız, ağaçlarımızın kök-gövde-tepe tacı gelişim oranlarını, sağlık durumlarını (sağlıklı mı, kuru mu, tehlikeli mi? vb.) gövde mukavemetlerini ve aktüel durumlarını göz önünde bulundurarak ağaçlarımızın kent içinde kamu can ve mal güvenliği açısından risk oluşturmayacak şekilde sağlıklı büyümesinin sağlanmasıdır.
Kazasız bir budama sezonu geçirmek dileğiyle, budama personelimize kolaylık dilerim.” dedi.

Yorum gönder